Vær aktiv utendørs og få hyggelige familieopplevelser med på kjøpet!

I forrige innlegg kom jeg med tips til deg som liker å løpe ute på vinteren og vi skal fortsette den gode trenden med enda litt mer utendørs-snakk. I dette innlegget ønsker jeg å komme med tips til ulike aktiviteter som passer både store og små, slik at man kan slå flere fluer i en smekk med både fysisk aktivitet, familieopplevelser og moro!

 1. Slalom/alpint

Mange barn synes slalom er kjempemoro! Jeg startet selv å stå på slalom i veldig ung alder og har siden den gang utrolig mange hyggelige minner både med venner og familie. Det beste med denne aktiviteten er at du egentlig ikke MÅ ha så mye utstyr fra før – de aller fleste alpinanlegg leier ut utstyr for både store og små i fine pakker. Slalom er en kjempefin treningsform der du får brukt hele kroppen mens ungene har det moro.

 1. Bygge snøhule

Å spa eller måke snø er undervurdert. Dersom du bruker en stor spade kan dette være en fantastisk treningsøkt som ikke bare gjør deg svett, men full av deilige endorfiner! Dette er en fin aktivitet for hele familien, der alle aldre kan delta. Finn et passende sted å bygge hulen på, samle så mye snø dere bare kan og spa i vei! Husk at det kan være lurt å finne et sted som ikke er så nære bilveien, slik at de minste kan bruke hulen senere også. Varme klær, gode sko, luer, hals og votter er også viktig å huske på! Når snøhulen er ferdig anbefaler jeg å varme en termos med kakao, ta med sitteunderlag ut og ha kakaopause inne i hulen. Garanterer skikkelig familiekos!Dyrespor safari i snøen

Det er ikke alltid like lett å dra med ungene ut på tur. Jeg husker selv da jeg var liten at det kom til en alder der turgåing ikke var det kuleste jeg visste om. Tegneserier, tegning og leking var morsommere. Hva om man kan gjøre turen om til en lek eller en konkurranse? Kanskje en ekspedisjon for de som liker det? Kle på dere godt med klær og fortell barna at dere skal ut å jakte på dyrespor! Går dere på tur i skogen vil det helt sikkert dukke opp ulike type spor i forskjellige størrelser. Ta bilde av sporene eller tegn dem opp slik at dere kan forsøke å finne ut hvilke dyr det var når dere kommer hjem. En annen idé kan være å finne flest mulig ulike spor i løpet av turen!

 Følg meg på instagram for å se mer: @hannagjerholm

 1. Ake

Akebrett og en god bakke? Ja takk! Aking er en aktivitet som sikrer frisk luft og MYE moro for både barn og voksne! Her trengs det ikke mer utstyr enn varme klær og et akebrett, noe som gjør det lettvint å utføre uten spesielt med planlegging. Søppelposer og plastposer fungerer veldig fint det også! Ønsker du å svette litt kan du løpe opp bakkene så fort du kan etter å ha akt ned, eller trekke ungene på akebrett!

 1. Skøyter

Skøyter er moro! Uansett om det er å gå på skøyter eller å spille ishockey får kroppen vært i aktivitet. Mange fotballbaner gjøres om til fine skøytebaner om vinteren! Sjekk ut ditt nærområde for å se hvilke muligheter som finnes!

 1. Langrenn og bålkos

Langrennski er morsomt! Kanskje litt morsommere enn å gå til fots for noen, da nedoverbakkene byr på litt mer fart? Husk å sjekke temperatur og føre slik at skismøringen blir riktig! Smører du feil kan det bli tungt å gå, men på samme tid kan du tenke på at det gir artige historier. Pakk sekken å ta med sitteunderlag, en termos med noe varmt i, vedkubber, pølser og marsmallows og du er good to go! Kvikklunsj er forresten en stor favoritt hos meg som jeg vet at mange barn vil sette ekstra stor pris på!

Håper du fikk noen gode tips ut av dette innlegget! Det finnes selvsagt uendelig mange muligheter for hva man kan finne på ute i naturen, så dersom du har ønsker om tips eller flere innlegg – gi gjerne beskjed! Det er bare fantasien som setter grenser vet du!

Ha en super uke!

-Hanna 🙂

0
  0
  Din handlekurv
  Handlekurven er tomTilbake til butikk