Vinteren i år har vært lang og flott, men allerede i slutten av mars kunne vi nyte de første vårtegnene. Solstrålene har begynt å varme, fuglene kvitrer og asfalten titter frem fra snø og is. Klokken er stilt en time tilbake og vi får lengre dager og lysere kvelder. Humøret lettner og vi kjenner oss klare for å pakke vekk ski, vinterjakker og vintersko! Samtidig som vi ønsker en ny årstid velkommen, skifter også terrenget og temperaturene ute. Dette betyr at vi som liker å være aktive utendørs nå kan kle oss lettere, løpe uten brodder, droppe lua og kanskje gjøre andre aktiviteter enn i vinter.

Mange barn er tilhengere av alle de fire årstidene. Hver årstid har sin sjarm og mange ulike alternativer til lek og moro. Nå som bakken blir bar, kan sykkelen tas frem, fargekritt skape gatekunst og hoppetauet bli brukt som aldri før! Men så er det jo også sånn, at vi som er foreldre gjerne ønsker å ha med oss ungene på tur! Det er ikke alltid like kult å være med mamma og pappa ut i skogen, men med godt humør og riktig utstyr kan turen likevel bli en suksess! Her kommer noen tips til hva du kan gjøre i forkant:

For flere bilder, følg meg gjerne på instagram: @hannagjerholm

 1. God start

Pakk sekken og legg frem tøy i god tid før avreise. Etter egen erfaring kan det være lurt å legge frem det meste dagen før!

 1. Ta med lekekameratene

Dersom barna vil være hjemme med venner er det jo ingenting i veien for å spørre lekekameraten om han eller hun har lyst til å bli med? Gjør man det blir det fort ekstra stas å gå på tur!

 1. Ta med familie eller venner med barn

Det kan være et fint alternativ å ta med familie eller venner som har barn på ca samme alder som ens eget. Det er moro å treffe unger på samme alder og spennende å utforske nye ting sammen. Dette skaper gode minner for både store og små og er noe som vil settes stor pris på når barnet blir eldre.

 1. Entusiasme

Vær entusiastisk når du snakker om turen dere skal på. Dette skal være moro og lysbetont! Uansett vær, vind, lengde eller sted vil det alltid være noe positivt og hyggelig som kan trekkes frem!

 1. Mat

Husk å pakke med sunn og næringsrik mat. Nok drikke er også viktig. Når dette er på plass kan man slenge en liten kvikk lunsj eller noe godt på toppen!

 1. Planlegging

Planlegg og bestem dere for om målet med turen skal være lek og moro, å gå til en hytte, en bu eller for eksempel en fjelltopp. Når man skal ha med barn på tur er det lurt å ha et konkret mål da dette virker som en motivasjon! La barna få ta del i planleggingen og forklar lengder, terreng og stigninger underveis!

For flere bilder, følg meg gjerne på instagram: @hannagjerholm

 1. Klær for store og små

Sørg for at barna har nok klær, men husk også å kle av dem dersom de blir for varme. Er turen lang kan det vært lurt å ha med et ekstra par med sokker dersom noe skulle skje. Da jeg var liten plumpet jeg x-antall ganger i myr, gjørme og søle og da er det godt å kunne skifte til noe som er litt tørrere.

I tillegg til dette er det lurt å tenke godt over hva man selv har på seg. Sørg for at du som voksen ikke fryser!

 1. Skap positive minner

Det er liten tvil om at det skaper god stemning å snakke positivt om de opplevelsene man har sammen! Sørg for å snakke positivt om turen både før, underveis og etter turen! Ros ungene for at de har vært med og for at de har klart å bestige eller gå på fjellet eller på tur!

For å skape positive assosiasjoner rundt tur generelt er det fint om de voksne er med på leken mens man er ute. Gode samtaler, lek og læring underveis bidrar til nærhet og en fin kontakt mellom voksne og barn.

 1. Turens lengde

Det er lurt å satse på en tur som heller er for kort enn alt for lang! Husk pauser, sitteunderlag og mat underveis! Kanskje dere kan spise selvplukkede bær til lunsj?

Med dette er det bare å snøre på seg skoene, ta på seg jakken og slenge sekken på ryggen! Ønsker dere en god tur og håper dere koser dere i skog og mark, på fjellet, ved sjøen eller hvor enn turen går! Nyt våren og de nydelige vårtegnene den bringer med seg!

-HANNA

0
  0
  Din handlekurv
  Handlekurven er tomTilbake til butikk