Tjohei alle sportyspicere!

Mai måned er her og det bugner over av muligheter for både trening og morsomme aktiviteter utendørs! Morgenene blir lysere, kveldene lenger, temperaturen stiger og naturen blir fargerik. Det er liten tvil om at motivasjonen ofte stiger et par hakk nå som sommeren er rett rundt hjørnet og jeg ønsker derfor å tipse deg om flere morsomme ting du kan gjøre både alene, med venner eller med familien.

De aller fleste aktivitetene her er barnevennlige litt ettersom hva man har gjort fra før eller ikke. Når det er sagt er det jo absolutt en fin tid å lære nye ting på, både for store og små!

Løpetur

Ta på deg joggeskoene, klær etter vær og sett musikken på full guffe. Ingenting slår en real løpetur og endorfinene bruser i kroppen etter endt økt. Er du ikke så glad i å løpe kan du kjøre intervaller! En fin intervalltype er pyramideintervaller eller bakkeintervaller der en finner seg en lang oppoverbakke og løper opp før en går ned igjen.

Sykkeltur

Sykkeltur er et flott alternativ for den som er mer glad i fart! På samme tid passer det fint for de som også liker et roligere tempo da det er enkelt å legge opp en løype en selv liker. Legger du inn et par oppoverbakker der du får tråkket litt ekstra, kan dette raskt bli en god økt for både kropp og sjel! Husk sykkelhjelm og refleks hvis du skal sykle i mørket!

Rulleski

Nå begynner jo toppsesongen for dere som er glade i å gå på rulleski! Langrennskiene er pakket bort for sesongen, men rulleskiene er en flott erstatning. Her får du brukt hele kroppen og det er ingen tvil om at dette kan by på tunge treningsøkter for de som ønsker det!

Følg meg på instagram for flere bilder @hannagjerholm

Gåturer og sightseeing

Hva med en deilig gåtur? Dette er en flott aktivitet som passer for alle aldre og som kan utføres hvor som helst med lite utstyr. Alt du trenger er gode sko og klær etter vær! Er du på fjellet kan gåturen utvikles til en topptur, i byen er det perfekt å kombinere med sightseeing og i skogen kan man bare nyte naturen.

Kajakkpadling

Har du kajakk? Hvis ikke finnes det et hav av muligheter både for kurs og utleie! Dette er en aktivitet som utfordrer balanse, samtidig som at du får trent kjernemuskulaturen, bryst, rygg og armer. Med andre ord får hele overkroppen kjørt seg og hvis du holder et middels tempo kan jeg garantere deg at du vil svette litt.

Strandvolleyball

Ta med hele familien eller venneflokken ut for å spille volleyball! Når en løper i sand aktiveres mange muskler samtidig og det er skånsomt for kroppen da underlaget er mykt. Dette er moro og det kreves ingen ferdigheter for å være med. Det finnes også mange steder som tilbyr volleyball på gressbaner, noe som også fungerer like fint.

Husk å ta med konkurranseinstinktet!

Rulleskøyter

Ta med deg ungene ut på rulleskøyter! Denne aktiviteten er supermorsom og kan gjøres om til en fullverdig treningsøkt, en rolig tur eller bare lek. Det beste er at dersom du velger ¨bare lek¨ vil du uansett få brukt hele kroppen. Ta på dere hjelp og beskyttelsesutstyr og rull i vei! Et tips her er å kjøpe noen kritt en kan bruke for å tegne på asfalt for å så tegne opp veier, trafikkskilt og lignende- da blir det ekstra moro.

Følg meg på instagram for flere bilder @hannagjerholm

Disse aktivitetene passer like godt nå på våren som på sommeren og høsten. Klatring, toppturer i fjellet, telting, hoppetau og orientering er også noe som er morsomt å gjøre på sommeren, bare for å nevne noen ekstra!

Det er liten tvil om at det gjør svært godt for oss alle å tilbringe tid utendørs og nå som temperaturene stiger er det ingen unnskyldning for å bli sittende inne. At du får utført treningsøkter i fine omgivelser som skog og mark eller på fjellet gjør at du får dobbel effekt: kroppen din får en bra økt og hjernen din får mentalt påfyll du kan leve på i flere dager.

En sier jo dessuten at vi mennesker faktisk restituerer oss mye raskere når vi er ute i naturen enn når vi ligger på sofaen, så det kan være noe å ha i bakhodet de dagene det frister å bli liggende inne!

Kom deg ut, nyt våren og nyt livet!

  • HANNA
0
    0
    Din handlekurv
    Handlekurven er tomTilbake til butikk