Oktober måned er her! Gradestokken har begynt å krype nedover, kveldene blir litt kortere og bladene har begynt å skifte farge. I takt med dette er det sikkert en hel del der ute som har kommet i gang med høsttreningen! I dette innlegget tenkte jeg å komme med noen forslag til fine hverdagsaktiviteter som gir glede til hele familien – både med og uten barn. Det blir ofte et stort fokus rundt det å skulle trene, spesielt i form av løping, styrketrening eller generelt trening som innebærer høy puls og mye svette. Det er derfor viktig å slå et slag for hverdagsaktiviteten som faktisk er vel så viktig!

7 minutter daglig er nok

Du leste riktig! Øker du pulsen i 7 minutter hver dag vil du oppnå helsegevinster på lang sikt, fremfor de som sitter inne. Du trenger ikke å løpe deg andpusten, men bare det å bevege kroppen – gjerne i form av å gå på en liten tur utendørs slik at pulsen stiger litt, vil trolig forlenge levetiden din med flere år, skal vi tro ekspertene. Ta med barna og spaser ned til lekeplassen. Bli med å lek har´n eller gå av busstoppet ett stopp tidligere slik at du kan gå siste rest hjem.

Gå på høstplukking!

Dette er en fin aktivitet som er morsom for alle – også for de minste barna. Ta med hele familien ut på tur og bestem dere for å ha en konkurranse. Konkurransen går ut på å finne flest mulig forskjellige blader. En annen vri kan være å finne flest mulig ulike kongler eller andre fine høsttegn. Når dere kommer hjem kan dere se hva alle har funnet og deretter kåre en vinner!

Orientering med barna

Dette er en aktivitet som kanskje passer for barn i litt større alder, men det går fint an å ha med de mindre også. Inviter hele familien, et vennepar eller venner av barna på hjemmelaget orientering! Del opp i lag og heng opp poster selv. Hvert lag skal lage et kart med hint eller tegninger som beskriver hvor postene er gjemt. Dette passer godt i skogen, men dersom en ikke har så mye tid kan en fint gjøre dette hjemme, i hagen eller i lokalmiljøet også! Husk premier til alle lag!

Kartlesing med barna

Lær barna å lese kart! Ta dem med ut i skogen eller til fjells og pakk en god sekk med kakao, nistepakker, sjokolade og sitteunderlag. Det å la barna få være med å delta å lære noe nytt er alltid spennende og turen blir dessuten morsom for alle parter. Husk gode klær og gode sko!

Refleksjakt

Heng opp reflekser rundt omkring i skogen på ettermiddagen/kvelden. Gjerne avtal et område på forhånd slik at alle vet hvilket område de skal bevege seg rundt i. Utstyr alle som skal være med, med enten hodelykt eller lommelykt og sett i gang! Om å gjøre å finne alle refleksene først. En morsom tvist er å henge en bokstav i hver refleks slik at det til slutt skal danne et løsningsord – dette ordet må personen eller eventuelt laget komme frem til selv.

Høsten er vakker med alle sine farger, sin friske luft og sine koselige kvelder. Disse tipsene foregår først og fremst ute slik at du og familien skal kunne skape noen morsomme minner – samtidig som dere er i aktivitet utendørs sammen! Husk likevel å nyte med en kopp kakao eller te med den beste samvittighet innendørs i blant også. Snurr film og kos dere med noe godt i skåla – det handler om balanse og det er så absolutt godt for kropp og sjel å slenge seg ned på sofaen av og til også!

Vi snakkes!

  • Hanna – @hannagjerholm hvis du vil se mer av meg på instagram 🙂
0
    0
    Din handlekurv
    Handlekurven er tomTilbake til butikk