Høsten har vært fin i år, med alle sine vakre farger! Nå er vinterhalvåret rett rundt hjørnet, men det er dermed ikke sagt at snøen kommer like tidlig overalt i Norge. I dette innlegget vil du finne forslag til gode uteaktiviteter som passer like godt for hele familien – uansett om det er snø eller ikke!

 

Orientering

Orientering er en flott aktivitet som får opp pulsen hos de fleste, samtidig som det er moro for både store og små. Denne aktiviteten krever litt planlegging da poster må henges opp og hint og/eller kart må tegnes. Et tips her er at man inviterer med venner og familie, deler opp i to lag og deretter kan de ulike lagene lage ruter for hverandre. Del ut et likt antall med poster til hvert lag, bli enige om en radius dere skal holde dere innenfor og sett i gang! Hver av postene skal hentes inn og inneholder en konvolutt med en bokstav. Når lagene har funnet konvoluttene er de nødt til å sette sammen et avsluttende løsningsord. Det laget som først har samlet inn alle poster + funnet løsningsord har vunnet! Husk å kle dere godt med både lue, votter, refleks og skjerf!

 

Dyrespor-safari

Denne er spesielt moro for barnefamilier! Ta med barna ut på tur og let etter dyrespor! Det kan være alt i fra bevergnagde trær, avrevet bark, elgebæsj, fotavtrykk eller kanskje til og med et lite hi? Her får hele familien beveget seg, samtidig som det skaper litt ekstra spenning for de små. Dersom dere finner spor kan dere fortelle litt om hvilket dyr dette kan være og hvorfor de legger fra seg akkurat slike spor som dere har funnet. Husk gode sko, gode klær og niste på turen!

 

Skattejakt

Gå ut i skogen, hagen eller bruk et kjent område. Gjem ulike skatter rundt om kring under steiner, opp i trær, bak en busk eller oppi postkassen deres. Tegn opp et stilig skattekart – her er det kun fantasien som setter grenser: tegn streker til målet, legg inn små kryssord eller hint. En morsom vri som får hele familien i litt ekstra aktivitet kan være at man kun kan løse oppgavene ved å for eksempel ta 5 spensthopp, løpe X antall ganger rundt huset eller løfte barna 10 ganger opp og ned. Tips til premier kan være kvikklunsj, kjærligheter, små gullmynter, en godtepose, en tyggispakke, pastiller, en fin blyant til skolen og liknende.

 

Tur full av skatter

Sett dere ned før dere skal begi dere ut på tur og bli enige om at hver part i familien har ulike oppgaver i løpet av turen. En skal samle runde kongler, kvister og gule blader. En annen kan samle lyng, oransje blader og runde steiner. Tredjemann kan for eksempel samle avlange kongler, lange steiner og grønne blader. Skriv det ned på en lapper og del ut til hvert medlem i familien. Når dere har lunsjpause kan dere se på de skattene dere har samlet sammen og kanskje dere til og med kan ta dem med hjem for å lage noe fint?

 

Oppdagelsestur

Oppdag nye stier og turruter! Søk opp ulike turstier på forhånd og bli enige om å prøve noe helt nytt. Velg en tursti ingen av dere har gått før, skriv ut et kart og be barna hjelpe dere med å finne veien underveis. Dette er en fin måte å lære barna kartlesing og dere får alle en spennende opplevelse sammen!

 

  • Hanna – @hannagjerholm hvis du vil se mer av meg på instagram 🙂
0
    0
    Din handlekurv
    Handlekurven er tomTilbake til butikk